Ilona Hofstra - Media Advies - Presentatie
Voor betere optredens in de media
Over Ilona Hofstra

Voor 2010

Mijn sporen heb ik verdiend bij de Publieke Omroep, waar ik veel vaardigheden opdeed.
Als journalist en regisseur van tv items doe je gevarieerd werk: research, interview, beeldregie, samenstelling, montage, teksten schrijven en inspreken. Heerlijk werk voor een nieuwsgierig mens, dat je over de vloer brengt in verschillende leefmilieus.
Daarnaast presenteerde ik jarenlang tv-en radioprogramma’s. Bij de Ikon, de actualiteitenrubriek Kenmerk en bij Veronica (toen nog in het publieke bestel) heel wat gespreksprogramma’s over medische onderwerpen vanuit consumenten perspectief.
Zo bouw je belangstelling en kennis op voor speciale onderwerpen in het nieuws.
Voor mij: ontwikkelingssamenwerking, ethische- en medische onderwerpen, duurzame ontwikkeling en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Nu

Met de journalistieke vaardigheden, interview-ervaring en gevarieerde kennis van zaken aan het werk als media-trainer, dagvoorzitter, gespreksleider of presentator.
Met de actuele kennis over duurzaam ondernemen, ontwikkelingssamenwerking en ethische onderwerpen aan het werk bij Stichtingen en organisaties die mijn inzet daarvoor willen gebruiken.
Duurzaam reizen, Fair Trade, Stichting Wilde Ganzen en haar particuliere initiatieven en Worldgranny pension & development network, maken deel uit van die bezigheden.